
بررسی فنی و بازار خودروهای الکتریکی (بازار جهانی)
- nirovan
- اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۱
- بلاگ
- electrical_vehicle, خودروـالکتریکی, خودروـبرقی, ماشینـبرقی
- 0دیدگاه ها
1- بررسی بازار
1-1- بررسی بازار خودروهای الکتریکی
1-1-1- بازار جهانی خودروهای الکتریکی
فروش اولین خودروهای تولید انبوه ساختهشده توسط خودروسازیهای بزرگ با معرفی خودروی تمام الکتریکی در اواخر دسامبر ۲۰۱۰ شروع شد. در دسامبر ۲۰۱۵ خودروهای الکتریکی فروختهشده در سرتاسر جهان از مرز ۱ میلیون دستگاه عبور کرد و در سال 2020 این عدد به 3 میلیون دستگاه رسید. تا دسامبر ۲۰۱۸، نزدیک به ۵٫۳ میلیون خودروی تمام الکتریکی سبک و خودروی الکتریکی دونیرو (خودرویی که علاوه بر شارژ خارجی، موتور و مولد داخلی دارد) در سراسر دنیا در حال استفاده بوده است.

همانطور که در شکل فوق نیز مشاهده میشود، بر اساس آمار ارائهشده، چین در سال 2020 با فروش حدود 1.8 میلیون دستگاه خودرو الکتریکی، دارای بزرگترین بازار خودروهای الکتریکی میباشد. همچنین پیشبینی میشود این روند صعودی تا سال 2040 نیز ادامه داشته باشد و چین با مجموع فروش حدود 19 میلیون دستگاه خودروی الکتریکی کماکان دارای بزرگترین بازار این محصول در جهان باشد. در سال 2020 پس از کشور چین، ایالاتمتحدهی آمریکا با فروش حدود 0.8 میلیون دستگاه دومین بازار بزرگ جهانی این محصول را دارا بوده است. انتظار میرود این رقم تا سال 2040 به حدود 11 میلیون دستگاه در سال برسد.
نتایج تحقیقی که توسط رویترز در ژانویه سال ۲۰۱۹ بر روی ۲۹ خودروسازی بزرگ جهان انجام شده است، نشان میدهد که خودروسازان قصد دارند در ۵ تا ۱۰ سال آینده میزان ۳۰۰ میلیارد دلار روی خودروهای الکتریکی سرمایهگذاری کنند که ۴5% از این مبلغ فقط متعلق به کشور چین است. با رشد بازار وسایل نقلیه الکتریکی در سراسر جهان، کشورهای بسیاری در سال 2020 گامهای بزرگی به سمت آیندهای پاکتر برداشتهاند
شکل زیر میزان فروش جهانی خودروهای الکتریکی به تفکیک خودروسازیها را در سال 2018 را نشان میدهد.

همانطور که در شکل فوق مشاهده میشود، در سال 2018 دو شرکت تسلا و BYD، بیشترین فروش خودروهای الکتریکی را به ترتیب با حدود 245 و 235 هزار دستگاه را داشتهاند. این در حالی است که مجموع فروش خودروهای شرکت تسلا نسبت به سال 2017، 138% و شرکت چینی BYD، 101 % افزایش یافته است. شایانذکر است که تمامی محصولات شرکت تسلا از نوع سواری بوده ولی شرکت BYD طیف وسیعی از وسایل نقلیه الکتریکی را تولید میکند.
در ادامه به معرفی اجمالی برخی از شرکتهای فعال در زمینه خودروهای الکتریکی پرداخته شده است.
1-1-1- معرفی شرکتهای فعال در حوزه خودروهای الکتریکی
1-1-1-1- گروه خودروسازی تسلا
گروه خودروسازی تسلا، شرکت فعال در زمینه تولید خودروهای الکتریکی، باتری و پنلهای خورشیدی میباشد. این شرکت در کالیفرنیا ایالاتمتحده واقعشده است. اصلیترین محصول خودروسازی تسلا خودروهای سواری میباشند که شامل مدلهای Tesla Model S، Tesla Model 3، Tesla Model X میباشد. در شکل زیر نمونههایی از محصولات این شرکت ارائه شده است.



شکل 3 – محصولات شرکت تسلا
خودروی تسلا مدل ۳ پرفروشترین خودروی الکتریکی جهان از ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ بوده است که حداکثر مسافت قابل طی با این خودرو با شارژ کامل ۵۰۰ کیلومتر میباشد.
در سال 2018 شرکت تسلا با فروش حدود 250 هزار دستگاه خودروی الکتریکی بزرگترین فروشنده خودروی الکتریکی در جهان بوده است. این در حالی است که نسبت فروش این شرکت نسبت به سال 2017، 138 درصد افزایش یافته است.
1-1-1-1- شرکت BYD
شرکت BYD شرکت خودروسازی جمهوری خلق چین واقع در شهر شنژن است که در زمینه تولید و مونتاژ خودرو، اتوبوس، خودروهای الکتریکی و لیفتراک فعالیت میکند. شرکت BYD در سال ۲۰۰۳ در پی خریداری شرکت خودروسازی سیچوان توسط وانگ چوان فو راهاندازی شد. این شرکت در سال ۲۰۱۳ شمار ۵۰۶۱8۹ دستگاه خودرو تولید نمود و هماکنون دهمین خودروساز چین بشمار میآید. در شکل زیر نمونههایی از محصولات این شرکت ارائه شده است.





1-1-1-1- شرکت Renault
رنو شرکت خودروسازی فرانسوی است که در زمینه طراحی، ساخت و توزیع خودروها، وسایل نقلیه تجاری، کامیون، تراکتور، اتو ریل، اتوبوس، خودروهای الکتریکی، هواگرد و موتورهای هواگرد فعالیت مینماید. دفتر مرکزی این شرکت در شهر بولوین-بیانکور، فرانسه قرار دارد. محصولات الکتریکی این شرکت به شرح زیر میباشد.




شکل 5 – محصولات الکتریکی شرکت رنو
1-1-1-1- شرکت BAIC
گروه خودروسازی پکن، شرکت هلدینگ خودروسازی دولتی چینی است که در زمینه مونتاژ محصولات شرکتهای هیوندای موتور و مرسدس بنز فعالیت میکند. گروه خودروسازی پکن در سال ۱۹۸۵ توسط دولت چین و با مشارکت شرکتهای دایملر آ.گ و هیوندای موتور راهاندازی شد.
دفتر مرکزی این شرکت در شهر پکن، چین قرار دارد. این شرکت در حال حاضر پنجمین تولیدکننده بزرگ اتومبیل در جمهوری خلق چین میباشد. این شرکت دو محصول خود را در ایران با نامهای سابرینا و سنوا با همکاری شرکت دیار خودرو در شهر گلپایگان تولید میکند. پکن اتو، با برند سنوا شرکت خودروسازی چینی است که در سال ۲۰۱۲ توسط گروه بایک راهاندازی شد. این شرکت از نظر تعداد خودروهای تولیدشده در سال ۲۰۱۳ بهعنوان بیستمین خودروساز بزرگ جهان شناخته شد. در حال حاضر کارخانه مرکزی شرکت پکن اتو در شهر پکن قرار دارد و مالکیت آن در اختیار گروه بایک میباشد. این شرکت در زمینه تولید خودروهای سواری الکتریکی فعال میباشد که محصولات تولیدی این شرکت در زیر ارائه شده است.


شکل 6– محصولات شرکت BAIC
1-1-1-1- شرکت SAIC
شرکت صنایع خودروسازی شانگهای یا SAIC یک شرکت خودروسازی چینی است که در میان پنج خودروساز بزرگ چین، رتبه سوم را داراست. (چهار خودروساز دیگر شامل گروه فاو، شرکت دانگفنگ، چانگان موتورز و چری میباشد.)
شرکت سِیک (SAIC) در شرکتهای شانگهای جی.ام، سیک جی.ام، وولینگ خودرو و مرکز فنی خودروی پان آسیا، با شرکت جنرال موتورز شریک است. سیک همچنین با شرکت فولکسواگن در شرکت سیک فولکسواگن خودرو شراکت دارد. سیک در سال ۲۰۰۱، ۲۰% سهام شرکت چری را خریداری کرده اما در سال ۲۰۰۴ این سهام را دوباره به چری فروخته است. این شرکت در سال ۲۰۰۵، ۵۱% سهام سانگیانگ را خریداری نمود. این شرکت دارای محصولات الکتریکی همچون خودروی سواری، ون و خودروی دو نفره میباشد. در شکل زیر نمونههایی از محصولات این شرکت ارائه شده است.




شکل 7– محصولات شرکت SAIC
1-1-1-1- شرکت BMW
این شرکت، یک ابر شرکت خودروسازی چندملیتی آلمانی است که از تولیدکنندگان مشهور خودروهای لوکس و موتورسیکلت در جهان به شمار میآید. دفتر مرکزی این ابر شرکت در شهر مونیخ قرار دارد. BMW تا سال ۱۹۴۵ در زمینه تولید موتورهای هواگرد هم فعال بوده است. این خودروسازی در زمینه تولید خودروهای سواری الکتریکی نیز فعالیت میکند. BMW در نظر دارد یک ششم کل خودروهای خود را تا ۲۰۲۳ بهصورت الکتریکی تولید کند. در شکل زیر نمونهای از محصولات این شرکت ارائه شده است.

1-1-1-1- شرکت Geely
یک شرکت خودروسازی چینی است که پس از BYD، چری و گریت وال، چهارمین شرکت بزرگ خصوصی چین است. مالک شرکت جیلی، گروه هولدینگ جیلی است که ساخت خودرو را از سال ۱۹۸۶ در شهر تایژو استان چجیانگ آغاز کرد. در سال ۲۰۰۵، جیلی وارد فهرست بورس اوراق بهادار هنگکنگ شد. محصولات الکتریکی این شرکت از نوع سواری میباشد. در شکل زیر نمونههای از محصولات این شرکت ارائه شده است.




شکل 9– محصولات شرکت Geely
در ادامه سایر شرکتها، با دامنه فعالیت محدودتر توضیح داده شده است.
1-1-1-1- شرکت Arrival
شرکت Arrival یک شرکت خودروسازی بریتانیایی است که در سال 2015 توسط Denis Sverdlov تأسیس شد. این شرکت در زمینه توسعه خودروهای الکتریکی، خصوصاً وسایل نقلیه تجاری سبکوزن فعالیت میکند. در ژوئن 2020، از اتوبوس مسافربری Arrival که برای فاصلهگذاری اجتماعی در دوره کرونا ویروس طراحی شده بود، رونمایی شد. این شرکت ادعا میکند که وسایل نقلیه الکتریکی آنها اولین خودروهای الکتریکی هستند که هزینه آنها معادل مدل بنزینی و دیزلی است.
این شرکت در دسامبر 2020، دفتر مرکزی خود در آمریکای شمالی را در شهر شارلوت مستقر کرد. فرایند تحقیق و توسعه در تأسیسات آنها در بانبری، آکسفوردشایر صورت میگیرد. در مارس 2020، Arrival کارخانه جدیدی را در شهر بیستر خریداری کرد که قصد دارد تا سال 2021 به بهرهبرداری برسد و در سال 2022 شروع به تولید کند.
Arrival شرکتی است که با Rivian (که آمازون حامی مالی آن است) در زمینه تولید ونهای الکتریکی رقابت میکند. این شرکت سفارش گستردهای به میزان 10 هزار وسیله نقلیه از خدمات بسته UPS ایالاتمتحده، که همچنین یکی از سرمایهگذاران در این شرکت است، دریافت کرد. از دیگر پشتیبانان Arrival میتوان به هیوندای ، کیا و BlackRock اشاره کرد.
دو محصول اصلی این شرکت ون و اتوبوس است. پیشبینی میشود در سه ماهه چهارم سال آینده تولید اتوبوس این شرکت آغاز شود. این در حالی است که تولید ون در سه ماهه دوم سال 2022 آغاز میشود.
مورد دیگری که این شرکت میگوید آن را منحصربهفرد میکند مدل تولید آن است. این شرکت آنچه را “کارخانههای خرد” مینامد توسعه داده است که بسیار کوچکتر از خطوط تولید اتوماتیک سنتی هستند و میتوانند در املاک و مستغلات انبار موجود بستهبندی شوند.
هدف این است که سالانه سه تا چهار کارخانه از این کارخانهها ساخته شود که حدود 20000 مترمربع فضا اشغال میکنند و هزینه ساخت آنها 45 میلیون دلار است. این شرکت انتظار دارد سالانه 10 هزار ون از هر کارخانه تولید کند.
در شکلهای زیر نمونهای از اتوبوسها و ونهای تولیدی این شرکت نشان داده شده است.

این اتوبوسها به نحوی طراحی شده است که مسافران با گوشیهای هوشمند خود بتوانند محل پیاده شدن خود را مشخص کنند و از طریق صفحههای نمایش LED که دورتادور اتوبوس نصبشده از اطلاعات در لحظه مطلع شوند. سقف شیشهای پانوراما اتوبوس نیز به نور طبیعی اجازه ورود به فضای اتوبوس داده و باعث بهبود فضای داخل اتوبوس میگردد. کمینه کردن پیچیدگیها در طراحی اتوبوس مانند سقف تماماً صاف و صندلیهای بدون پایه زیرین و کف بدون درز اتوبوس باعث راحتی در نظافت اتوبوسها شده است. همچنین هر اتوبوس بهصورت پیوسته اطلاعات مسیر، محیط و آبوهوا را به یک مرکز داده ارسال کرده که باعث برنامهریزی بهینه برای محلهای شارژ اتوبوسها میگردد.

جنس شاسی ونها از ترکیب آلومینیوم و پنلهای کامپوزیت ترموپلاستیک ساخته شده است و باعث میشود وزن آن بسیار سبکتر از نمونههای فلزی آن شده باشد. پوسته بدنه آن نیز بادوام بوده و در برابر آسیبپذیری مقاوم است. مشخصات فنی این سری از ونها در جدول زیر ارائه شده است.
جدول 1- مشخصات فنی ونهای تولیدی شرکت Arrival
مشخصه | مقدار | واحد |
وزن ناخالص | 3.5 – 4.25 | تن |
ارتفاع | 2.4 – 2.7 | متر |
طول | 5.1 – 6.5 | متر |
حداکثر ظرفیت باری | 2100 | کیلوگرم |
ظرفیت باتری | 44 – 133 | کیلووات ساعت |
حداکثر مسافت قابل طی با یکبار شارژ | 350 | کیلومتر |
فضای بار | 9 – 17.5 | مترمکعب |
انتقال نیرو | دیفرانسیل جلو / دیفرانسیل فعال | |
انواع شکلبندی | ون باری بزرگ – ون باری کوچک – ون مسافربری – ون شاسی |
اگر قیمت سهام arrival را جمع کنید و از آن برای محاسبه ارزش بخشی از شرکت که در اختیار سرمایهگذاران است استفاده کنید شما به ارزش کلی 5.4 میلیارد دلار میرسید. رئیس شرکت arrival با اشاره به ارقامی که نشان میدهد بازار وسایل نقلیه تجاری و اتوبوس در سطح جهان 315 میلیارد پوند ارزش دارد گفت این شرکت با ارائه یک وسیله نقلیه الکتریکی کاملاً طراحیشده قابلمقایسه با اندازه و قیمت با یک دیزل ترانزیت بزرگ اما با هزینههای پایینتر قصد ورود به این بازار بزرگ را دارد.
arrival با سفارش اولیه 10 هزار دستگاه ون الکتریکی از شرکت تدارکاتی UPS با قابلیت سفارش 10 هزار وسیله دیگر، در بازار وسایل نقلیه الکتریکی تجاری تأثیر زیادی داشته است. این سرمایهگذاری بازتاب فرصت قابلتوجه بازار وسایل نقلیه الکتریکی بهویژه در بخشهای تجاری است که با افزایش تقاضا برای وسایل نقلیه الکتریکی به رشد خود ادامه میدهد و پیشبینی میشود تا سال 2030 فقط در ایالاتمتحده به 8 میلیون ناوگان تجاری و مسافری برسد. arrival آماده است تا با قیمت رقابتی و تقبل کامل هزینه مالکیت، مشکل آلودگی و ازدحام در شهرهای جهان را حل کند.
بودجه جدید، از برنامههای Arrival برای مقیاسگذاری ریز کارخانه خود در ایالاتمتحده و اروپا پشتیبانی خواهد کرد. این شرکت بهعنوان بخشی از استراتژی خود در ایالاتمتحده، از راهاندازی اولین ریز کارخانه ایالاتمتحده در یورک کانتی، کارولینای جنوبی، با سرمایهگذاری 46 میلیون دلار در منطقه و ایجاد مشاغل محلی خبر داد. arrival ارسال تجهیزات مربوط به واحد را در بهار سال 2021 آغاز میکند و انتظار میرود با شروع تولید در یکچهارم پایانی 2021 فعالیت خود را آغاز کند. میکرو کارخانههای Arrival سالانه 10 هزار ون یا 1000 اتوبوس تولید میکند.
1-1-1-1- شرکت Canoo
Canoo در سال 2018 توسط تعدادی از مدیران سابق شرکت فارادی فیوچر در لسآنجلس تأسیس شد و در حال حاضر دارای 300 کارمند است. که قصد دارد وسایل نقلیه الکتریکی را از طریق اجاره به مشتریها ارائه دهد. در شکل زیر نمونهای از محصولات تولیدی این شرکت ارائه شده است.

در جدول زیر مشخصات فنی محصولات تولیدی این شرکت ارائه شده است.
جدول 2– مشخصات فنی محصولات تولیدی شرکت Canoo
مشخصه | مقدار | واحد |
ابعاد ون | 2.56 * 2.19 * 5.2 | متر |
ابعاد تایر | 215/60R18 | |
فضای بار کل | 14158.4 | لیتر |
فاصله بین دو چرخ | 2.86 | متر |
فاصله از سطح زمین | 18.542 | سانتیمتر |
وزن بار قابل جابجایی (بر اساس سه نوع باتری 40 – 60 – 80 کیلووات ساعتی) | 598.7 – 698.5 – 798.3 | کیلوگرم |
ارتفاع | 43.18 | سانتیمتر |
فضای بار عقب | 12742.6 | لیتر |
ماکسیمم وزن ون با بار (بر اساس سه نوع باتری 40 – 60 – 80 کیلووات ساعتی) | 1800.7 – 1900.5 – 2000.3 | کیلوگرم |
برد مسافتی تخمینی بر اساس تست WLTP (بر اساس سه نوع باتری 40 – 60 – 80 کیلووات ساعتی) | 177 – 305 – 402 | کیلومتر |
برد مسافتی تخمینی بر اساس تست EPA (بر اساس سه نوع باتری 40 – 60 – 80 کیلووات ساعتی) | 145 – 225 – 305 | کیلومتر |
قیمت مدل پایه | 33000 | دلار |
مشخصات واحد محرکه
· موتور الکتریکی آهنربای دائمی سنکرون
· گشتاور حداکثری موتور: 320 نیوتن متر
· توان موتور: 200 اسب بخار
· دیفرانسیل جلو
مشخصات باتری و سلولهای شارژی
· سیستم آبخنک
· 21700 سلول استوانهای
همانطور که در اشکال زیر نیز ارائه شده است، شرکت Canoo در تیزر تبلیغاتی خود یکی از زمینههای استفاده از ونهای تولیدی این شرکت را برای مشاغلی که نیازمند به فضای ثابت نداشته و قابلیت حرکت در سطح شهر را داشته باشند، مانند رستورانهای سیار[1]، میوهفروشی سیار، لباسفروشی سیار و … اختصاص داده است.


شکل 13– نمونه مصارف ونهای تولیدی شرکت canoo
1-1-1-1- شرکت Rivian
ریوین یک شرکت خودروسازی و فناوری اتومبیلسازی آمریکایی است که در سال 2009 توسط مدیر این شرکت رابرت اسکارینژ تأسیس شده است. این شرکت وسایل نقلیه ، محصولات و خدمات مربوط به حملونقل پایدار را توسعه میدهد.
بلومبرگ در اوایل ماه جاری گزارش داد که استارت آپ وسایل نقلیه الکتریکی Rivian ممکن است، با ارزیابی 50 میلیارد دلار که میتواند ارزش آن را از فورد بیشتر کند، به بازار عرضه شود. این شرکت در حال ساخت دو مدل خودرو SUV (R1S) و Pickup وانت (R1T) است.
1-1-2- بازار منطقهای خودروهای الکتریکی
1-1-2-1- بررسی بازار خودروهای الکتریکی در منطقه آفریقا و خاورمیانه
حجم بازار خودروهای الکتریکی خاورمیانه و آفریقا در سال 2020 ، 35 میلیون دلار بوده است. انتظار میرود با متوسط رشد سالیانه 15.7% حجم بازار این محصول در سال 2026 به 84 میلیون دلار برسد. کشورهای عربستان و امارات متحده عربی کشورهای پیشرو در زمینه استفاده از خودروهای الکتریکی هستند . کشور عربستان در سال 2020 برنامههایی برای گسترش ایستگاههای شارژ شهری و جادهای ارائه داده است . همچنین سازمان استاندارد این کشور در حال تعیین استانداردهای جدید در حوزه خودروهای الکتریکی میباشند. سیاستهای استفاده از انرژی پاک و همچنین ذخیره سوخت فسیلی توسط این کشورها باعث افزایش تقاضا خودروهای الکتریکی در این کشورها گردیده است . شکل زیر حجم بازار خودروهای الکتریکی منطقه خاورمیانه و آفریقا را در سال 2020 و پیشبینی آن تا سال 2026 را نشان میدهد.

همانطور که در شکل بالا مشاهده میشود، انتظار میرود تا سال 2026 کشورهای عربستان ، امارات، قطر ، کویت کشورهای پیشرو در زمینه استفاده از وسایل نقلیه الکتریکی باشند.

همانطور که در شکل بالا مشاهده میشود، انتظار میرود تا سال 2026 کشورهای عربستان ، امارات، قطر ، کویت کشورهای پیشرو در زمینه استفاده از وسایل نقلیه الکتریکی باشند.
همانطور که در شکل فوق مشاهده میشود، کشورهای امارات متحده عربی، آفریقای جنوبی و عربستان در سال 2020 بزرگترین بازار خودروهای الکتریکی را در منطقه خاورمیانه و آفریقا داشتهاند.
در جدول زیر نام 5 شرکت بزرگ فعال در بازار خودروهای الکتریکی در منطقه خاورمیانه و آفریقا در سال 2020 ارائه شده است.
جدول 3– شرکتهای بزرگ فعال در بازار خودروهای الکتریکی در منطقه خاورمیانه و آفریقا
ردیف | نام شرکت | کشور |
1 | Volkswagen | آلمان |
2 | Tesla | ایالاتمتحده |
3 | Toyota | ژاپن |
4 | Zheijiang Geely | چین |
5 | Nissan Motor Co | ژاپن |
1-1-1-1- بررسی صادرات و واردات خودروهای الکتریکی
میزان صادرات، واردات و تراز تجاری خودروهای الکتریکی با کد تعرفه 870390 و تراز تجاری کشورهای منطقه طی سالهای 2016 تا 2019 در جدول زیر ارائه شده است.
جدول 4– میزان صادرات، واردات و تراز تجاری خودروهای الکتریکی کشورهای منطقه با کد تعرفه 870390
ردیف | نام کشور | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | ||||||||||||
میزان واردات (تن) | میزان صادرات (تن) | تراز (تن) | کشور اصلی واردکننده | میزان واردات (تن) | میزان صادرات (تن) | تراز (تن) | کشور اصلی واردکننده | میزان واردات (تن) | میزان صادرات (تن) | تراز (تن) | کشور اصلی واردکننده | میزان واردات (تن) | میزان صادرات (تن) | تراز (تن) | کشور اصلی واردکننده | ||
1 | کویت | 47 | 41 | 6- | 38% ژاپن | 5 | 1136 | 1131 | 100% ایالاتمتحده | 0 | 0 | 0 | – | 2 | 2 | 0 | 100% چین |
2 | عربستان | 67 | 0 | 67- | 22% آلمان | 145 | 917 | 772 | 25.5% آلمان | 222 | 589 | 367 | 6.8% چین | 67 | 383 | 316 | 2.4% ترکیه |
3 | ارمنستان | 14 | 0 | 14- | 42.8 % آلمان | 2 | 0 | 2- | 100% ایالاتمتحده | – | 0 | 0 | 0 | 29 | 0 | 29- | 7.82 % روسیه |
4 | قطر | 8 | 0 | 8- | 50% چین | 0 | 0 | 0 | 0 | 8 | 0 | 8- | 75% فرانسه | 0 | 0 | 0 | – |
5 | قزاقستان | 161 | 0 | 161- | 100% روسیه | 6 | 0 | 2- | 100% روسیه | 6 | 3 | 3- | 100% ازبکستان | 822 | 8 | 814- | 7.89% روسیه |
6 | لبنان | 20 | 0 | 20- | 100% چین | 0 | 0 | 0 | 0 | 19 | 8 | 11- | 100% چین | 11 | 0 | 11- | – |
7 | امارات متحده عربی | 49 | 639 | 590 | 42.8% ایالاتمتحده | 220 | 388 | 168 | 59% ژاپن | 123 | 328 | 205 | 9.43% ژاپن | 182 | 245 | 63 | 5.5% ایالاتمتحده |
8 | ترکیه | 70 | 5 | 65- | 100% چین | 77 | 8 | 69- | 87% چین | 41 | 2 | 39- | 100% چین | 1085 | 12 | 1073- | 7.88% چین |
9 | ترکمنستان | 0 | 0 | 0 | – | 0 | 0 | 0 | – | 0 | 0 | 0 | – | 0 | 0 | 0 | – |
10 | افغانستان | 0 | 0 | 0 | – | 0 | 0 | 0 | – | 0 | 0 | 0 | – | 0 | 0 | 0 | – |
11 | پاکستان | 0 | 0 | 0 | – | 16 | 0 | 16- | 62.5% چین | 8 | 9 | 1 | 5.87% چین | 20 | 0 | 20- | 60% چین |
12 | عمان | 0 | 0 | 0 | – | 87 | 175 | 88 | 92% امارات | 0 | 0 | 0 | – | 63 | 25 | 38- | 52/3% ژاپن |
13 | بحرین | 3 | 0 | 3 | 66.6% ایتالیا | 0 | 3 | 3 | – | 2 | 0 | 2- | 100% چین | 10 | 24 | 14 | 80% چین |
14 | اردن | 0 | 0 | 0 | – | 0 | 0 | 0 | – | 11420 | 0 | 11420- | 8.79% ایالاتمتحده | 1 | 0 | 1- | 100% ایالاتمتحده |
15 | سوریه | 0 | 0 | 0 | – | 0 | 0 | 0 | – | 0 | 0 | 0 | – | 0 | 0 | 0 | – |
16 | عراق | 0 | 0 | 0 | – | 0 | 0 | 0 | – | 0 | 0 | 0 | – | 0 | 0 | 0 | |
17 | آذربایجان | 7 | 0 | 7- | 43% ترکیه | 0 | 0 | 0 | – | 18 | 2 | 16- | 5.55% چین | 13 | 0 | 13- | 4.83% ایالاتمتحده |
همانطور که در جدول نیز مشاهده شد، در سال 2019 کشور امارات بیشترین صادرات خودرو الکتریکی و کشورهای قزاقستان، عربستان و ترکیه بیشترین واردات را داشتهاند. همانطور که در جدول ارائه شده است، واردات خودروهای الکتریکی عمدتاً از کشورهای ایالاتمتحدهی آمریکا، چین بوده و کشورهای روسیه، ژاپن، کره جنوبی و آلمان در ردههای پایینتر قرار میگیرند.
نمودارهای زیر میزان تراز تجاری کشورهای منطقه را نشان میدهد. با توجه به اینکه تراز تجاری کشور اردن تفاوت زیادی با سایر کشورهای منطقه دارد؛ تراز تجاری مختص این کشور در نموداری جداگانه اراده شده است.

همانطور که در شکل بالا نیز مشاهده میشود، برآیند تراز تجاری کشورهای عربستان، کویت و امارات متحدهی عربی مثبت بوده و در مقابل برآیند تراز تجاری کشورهای ترکیه و قزاقستان منفی میباشد.

همانطور که در شکل بالا نیز مشاهده میشود، کشور اردن در سال 2017 تعداد زیادی خودروی الکتریکی وارد کرده است.
1-1- بررسی بازار شارژر خودروهای الکتریکی
1-1-1- بررسی بازار جهانی شارژر خودروهای الکتریکی
شارژرهای الکتریکی مناسب برای وسایل نقلیه الکتریکی به دو دسته معمولی و وایرلس تقسیم میشوند که در ادامه به بررسی بازارهای جهانی هرکدام بهصورت جداگانه پرداخته شده است. شایان توجه است بازار شارژرهای الکتریکی وایرلس در بخش “بررسی بازار ایستگاههای شارژ خودروهای الکتریکی” ارائه شده است. شکل زیر بازار جهانی شارژرهای غیر بیسیم خودروهای الکتریکی را نشان میدهد.

همانطور که در شکل بالا نیز مشاهده میشود، حجم بازار شارژرهای معمولی جهان در سال 2020، 309 میلیون دلار بوده است. انتظار میرود با متوسط رشد سالیانه 39.5 % حجم بازار شارژرهای غیر بیسیم جهان در سال 2027 به بیش از 3.1 میلیارد دلار برسد.
1-1-1- بررسی بازار منطقهای شارژر خودروهای الکتریکی
شارژرهای الکتریکی مناسب برای وسایل نقلیه الکتریکی به دو دسته معمولی و وایرلس تقسیم میشوند که در ادامه به بررسی بازارهای منطقهای هرکدام به صورت جداگانه پرداخته شده است. شکل زیر بازار منطقهای شارژرهای غیر بیسیم خودروهای الکتریکی را نشان میدهد.

همانطور که در شکل فوق نیز قابلمشاهده است، حجم بازار شارژرهای کابلی در منطقه خاورمیانه و آفریقا در سال 2021 بیش از 6 میلیون دلار بوده است. شکل زیر وضعیت بازار شارژرهای کابلی در منطقه خاورمیانه و آفریقا را نشان میدهد.

همانطور که در شکل بالا نیز مشاهده میشود، انتظار میرود با متوسط رشد سالیانه 29.8 % طی سالهای 2021-2027 حجم بازار شارژر کابلی خاورمیانه و آفریقا در سال 2027 به حدود 31 میلیون دلار برسد.
1-1- بررسی بازار ایستگاههای شارژر خودروهای الکتریکی
1-1-1- بازار جهانی ایستگاههای شارژ
در شکل زیر روند افزایش ایستگاههای شارژ عمومی جهان به تفکیک نوع سریع و معمولی بودن شارژر طی سالهای 2007 تا 2017 ارائه شده است.

همانطور که در شکل بالا نیز مشاهده میشود، بر اساس اطلاعات موجود در سال 2017، 748،279 ایستگاه شارژ عمومی در جهان وجود داشته که بیش از 400 هزار عدد ایستگاه شارژ معمولی و مابقی ایستگاه شارژ سریع میباشند. این در حالی است که مجموع ایستگاههای شارژ سریع و معمولی در سال 2007، کمتر از 1000 دستگاه بوده است.
در شکل زیر روند افزایش ایستگاههای شارژ عمومی (معمولی و سریع) جهان به تفکیک سال طی سالهای 2018 تا 2027 ارائه شده است.

همانطور که در شکل بالا نیز مشاهده میشود، پیشبینی میشود تعداد 2 میلیون دستگاه شارژ خودرو الکتریکی اعم از سریع و معمولی در سال 2020 به بیش از 30 میلیون دستگاه در سال 2027 برسد.
در سال 2019 مجموع ایستگاههای شارژ خودروهای الکتریکی موجود در جهان 7.9 میلیون دستگاه بوده است که از این تعداد 6.5 میلیون دستگاه شخصی و 1.4 میلیون دستگاه شارژ عمومی میباشد. شکل زیر تعداد ایستگاههای شارژ شخصی خودروهای الکتریکی جهان به تفکیک کشور را در سال 2019 نشان میدهد.

مطابق شکل فوق، کشور چین با دارا بودن 37 درصد از مجموع شارژرهای شخصی موجود در جهان بیشترین ایستگاه شارژر در جهان را به خود اختصاص داده است. پس از چین ایالاتمتحده با 24 درصد در رتبه دوم قرار دارد.
در سال 2019، 1.4 میلیون ایستگاه شارژ خودروهای الکتریکی عمومی در جهان وجود داشته که از این تعداد 971 هزار دستگاه ایستگاه شارژ معمولی میباشد.
در شکلهای زیر تعداد ایستگاه شارژ خودروهای الکتریکی عمومی به تفکیک کشور و نوع در سال 2019 ارائه شده است.


همانطور که در شکل بالا نیز مشاهده میشود، کشور چین با دارا بودن 52% از تمام ایستگاه شارژ خودروهای الکتریکی عمومی در سال 2019، بیشترین ایستگاههای شارژ معمولی خودرو در جهان را به خود اختصاص داده است. تعداد ایستگاههای شارژ سریع خودروهای الکتریکی جهان در سال 2019، 429 هزار دستگاه بوده است که 81% از این ایستگاهها در کشور چین میباشد.
شارژرهای بیسیم یا به عبارتی ایستگاههای شارژ بیسیم برای وسایل نقلیه الکتریکی در سال2020 دارای بازاری تقریباً برابر با 39 میلیون دلار بوده است که بر اساس پیشبینیها و با توجه به قوانین دقیق آلودگی هوا و افزایش تحقیق و توسعه بر روی شارژرهای بیسیم ، این مقدار به 250 میلیون دلار تا سال 2025 خواهد رسید. شکل زیر بازار جهانی شارژرهای بیسیم خودروهای الکتریکی را نشان میدهد.

همانطور که در شکل بالا نیز مشاهده میشود، پیشبینی شده است که شارژ بیسیم برای بازار وسایل نقلیه الکتریکی در دوره سالهای 2020-2025 دارای متوسط رشد سالانه 45.2% باشد.
1-1-1- بازار منطقهای ایستگاههای شارژ خودرو الکتریکی
حجم بازار ایستگاههای شارژ در منطقه خاورمیانه و آفریقا در سال 2020، 960 میلیون دلار بوده. شکل زیر نمودار روند افزایش حجم بازار ایستگاههای شارژ در منطقه خاورمیانه و آفریقا را نشان میدهد.

همانطور که در شکل فوق نیز مشاهده شد، انتظار میرود با متوسط رشد سالیانه 24.69 % حجم بازار ایستگاههای شارژ این منطقه در سال 2027 به 4.5 میلیارد دلار برسد. شکل زیر وضعیت بازار ایستگاههای شارژ در منطقه خاورمیانه و آفریقا را به تفکیک کشور نشان میدهد.

همانطور که در شکل بالا نیز مشاهده میشود، بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته، عربستان سعودی بیشترین درصد افزایش بازار ایستگاههای شارژ خودرو الکتریکی را در بین سایر کشورهای منطقه خاورمیانه خواهد داشت.
شکل زیر بازار منطقهای شارژرهای بیسیم خودروهای الکتریکی را نشان میدهد.

همانطور که در شکل فوق نیز قابلمشاهده است، حجم بازار شارژرهای بیسیم در منطقه خاورمیانه و آفریقا در سال 2020 بیش از 5 میلیون دلار بوده است. شکل زیر وضعیت بازار شارژرهای کابلی در منطقه خاورمیانه و آفریقا را طی سالهای 2020-2027 نشان میدهد.

انتظار میرود با متوسط رشد سالیانه 33.12 درصد حجم بازار شارژرهای بیسیم جهان در سال 2027 به بیش از 37.5 میلیون دلار برسد.
محصولات مرتبط

- nirovan
- بهمن ۲۳, ۱۴۰۰
بررسی فنی و بازار باتری لیتیومی (فنی)
1- بررسی فنی باتری ها امروزه بخش مهمی در زندگی انسان ه ..